+36 30 625 9329, +36 22 414 100 hungary@bentleyinstruments.com

December eleji a hír, miszerint Békés megyében is megjelent az afrikai sertéspestis, és úgy tűnik, hogy egyre súlyosabb a helyzet, mert már Lengyelország nyugati régióiból is érkeznek hasonló információk. Ez utóbbi igen komoly gond a német sertésexport számára is, mivel a Kínában már évek óta dühöngő betegség komoly húshiányhoz vezetett az ázsiai országban, és Németország húsexportjának igen nagy része pont ide irányul. Ebből következik, hogy az afrikai sertéspestis megelőzése lassan összeurópai problémává növi ki magát, vagyis mindenkinek ki kell vennie a részét a megfékezéséből.

Egyelőre azonban főleg Kelet-Európában okoz komoly fejtörést az afrikai sertéspestis elleni védekezés. Hazánkban egyre többször lehet olvasni az ezzel kapcsolatos híreket, és a legrosszabb, hogy úgy tűnik, emberi közvetítéssel jutott be az ország vadállományába ez a meglehetősen agresszív vírus. Először csak egy Pest megyei zárt vadaskertben tűnt fel, de nem sokkal később már azon kívül is találtak elhullott vaddisznókat, amelyekből kimutatható volt a vírus, és mostanra már Fejér, illetve Komárom-Esztergom megyék is a kockázatos területek közé kerültek, valamint a fentebb említett Békés megye is fertőzötté vált. Ha nem teszünk ellene, hamarosan az egész országban feltűnnek majd afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznók, ami a házisertés-állományt is komolyan veszélyeztetheti, és mi sem kerülhetjük el a húshiányt.

A legmegbízhatóbb módszer az afrikai sertéspestis elleni védekezésben az állati hullaégetés, hiszen csakis így érhető el, hogy a fertőzött állat, illetve a benne fellelhető vírus tökéletesen steril hamuvá váljon. Lényeges azonban, hogy ezt csakis az előírásoknak megfelelően, szabványos, állati hullaégető kemencében szabad végrehajtani. Cégünk kínálatában Ön is megtalálhatja gazdasága számára az ideális eszközt az afrikai sertéspestis megelőzéséhez, így sokat tehet a vírus terjedésének megállításáért.

Amennyiben szeretne állati hullaégető kemencét vásárolni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Tájékoztatás

Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. és a jogsértő Bentley Farm Kft. társaságok összetévesztésével kapcsolatos figyelmeztetés

 Az elmúlt időszakban számos visszajelzést kaptunk partnereinktől azzal kapcsolatban, hogy a Bentley Farm Kft. társaság elnevezése összetéveszthető cégünk, a Bentley Magyarország Kft. elnevezésével. Erre tekintettel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt és partnereinket, hogy társaságunk, a Bentley Magyarország Kft. közel 20 éve van jelen a piacon ezen elnevezés alatt, és a hasonló nevű Bentley Farm Kft.-hez, semmilyen kapcsolat nem fűzi (sem Industry és egyéb megjelöléskekkel). Cégünk kizárólag Bentley Magyarország Kft-ként működik, az amerikai Bentley Instruments Inc. leányvállalataként. 

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket és partnereinket, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a Bentley Farm Kft. jogsértést, tisztességtelen piaci magatartást (jellegbitorlást) követ el azzal a magatartással, hogy engedélyünk nélkül használja a „Bentley” megjelölést, hiszen erről a megjelölésről a piacon a mi cégünket ismerik fel a fogyasztók. A bíróság kötelezte a Bentley Farm Kft.-t, hogy hagyja abba a jogsértő magatartást, azaz változtassa meg a cégnevét oly módon, hogy az ne tartalmazza a „Bentley” és „Bentley Farm” szót, valamint gazdasági tevékenysége során ne használja a „Bentley” és „Bentley Farm” megjelöléseket, és a Győri Ítélőtábla a jövőre nézve is eltiltotta a Bentley Farm Kft.-t a jogsértő cselekmények gyakorlásától.

A fentiekre tekintettel kérjük minden kedves (meglévő és leendő) partnerünket, hogy fokozottan figyeljenek a jogsértő tevékenységet folytató Bentley Farm Kft. és cégünk, a Bentley Magyarország Kft. közötti különbségtételre. Az említett cég a mai napig nem tett eleget a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében foglaltaknak, továbbra is Bentley Farm Kft. (melynek tulajdonosa Mátyás István és egy külföldi cég) név alatt folytatja kereskedelmi tevékenységét, illetve ilyen néven szerepel a cégjegyzékben, miközben már elhatározta végelszámolását.

Tisztelettel,
Bentely Magyarország Kft.