+36 30 625 9329, +36 22 414 100 hungary@bentleyinstruments.com

Ahogy minden állattenyésztő telepen, úgy a sertéstelepen is előfordul az állatok betegség miatti elhullása. Sajnos ilyenkor, mivel az állat húsa emberi fogyasztásra alkalmatlan, gondoskodni kell a tetem ártalmatlanításáról. Ez egy sertéstelepen nem is olyan egyszerű, kivéve, ha van lehetőség helyben a tetemégetésre.

A helyben végzett tetemégetés több szempontból is előnyös megoldás. A berendezés nagyon gazdaságosan működtethető, ráadásul nem kell számolni az elhullott állat elszállításával sem. Ezzel nem csak pénzt, hanem sok időt és energiát is spórolhatunk.  A tetemégetéshez többféle tüzelőanyagot is felhasználhatunk, attól függően, hogy mi áll rendelkezésre. A berendezések működnek földgázzal, PB gázzal és tüzelőolajjal is, valamint rendelkeznek füstgáz utóégetővel is. A tetemégetés nem bonyolult eljárás, a berendezés könnyen kezelhető és jó hatásfokú.

A tetemégetés a környezet szempontjából is előnyös. Nem kell várnunk elszállításra, az állat az esetleges fertőzéssel együtt azonnal megsemmisül, esélyt sem adva ezzel a betegség továbbterjedésének. Fontos, hogy az állattelepről nem is kell elszállítani, így a járványügyi kockázat is minimálisra csökken. A sertéstelepen használt berendezés képes az állati hullát az eredeti 5%-ára csökkenteni, mindenféle káros vagy kellemetlen környezeti hatás nélkül.

Fontos, hogy a tetemégetés környezetbarát módszer, hiszen az ártalmatlanítás helyben történik, a fertőzés pedig nem juthat talajba, vízbe vagy más állattelepre. Mindemellett költséghatékony is, nem növeli még tovább a veszteséget.

Sertéstelep korszerűsítésén gondolkodik? Vegye fel velünk a kapcsolatot, ne hagyja ki a beruházások közül a tetemégetés megoldását sem! Ha szeretne többet tudni a lehetőségekről vagy érdeklődne berendezéseinkkel kapcsolatban, megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen segítünk! Forduljon hozzánk bizalommal, ha modern és környezetbarát, biztonságos módszerrel szeretné megoldani az elhullott állatok ártalmatlanítását!

Tájékoztatás

Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. és a jogsértő Bentley Farm Kft. társaságok összetévesztésével kapcsolatos figyelmeztetés

 Az elmúlt időszakban számos visszajelzést kaptunk partnereinktől azzal kapcsolatban, hogy a Bentley Farm Kft. társaság elnevezése összetéveszthető cégünk, a Bentley Magyarország Kft. elnevezésével. Erre tekintettel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt és partnereinket, hogy társaságunk, a Bentley Magyarország Kft. közel 20 éve van jelen a piacon ezen elnevezés alatt, és a hasonló nevű Bentley Farm Kft.-hez, semmilyen kapcsolat nem fűzi (sem Industry és egyéb megjelöléskekkel). Cégünk kizárólag Bentley Magyarország Kft-ként működik, az amerikai Bentley Instruments Inc. leányvállalataként. 

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket és partnereinket, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a Bentley Farm Kft. jogsértést, tisztességtelen piaci magatartást (jellegbitorlást) követ el azzal a magatartással, hogy engedélyünk nélkül használja a „Bentley” megjelölést, hiszen erről a megjelölésről a piacon a mi cégünket ismerik fel a fogyasztók. A bíróság kötelezte a Bentley Farm Kft.-t, hogy hagyja abba a jogsértő magatartást, azaz változtassa meg a cégnevét oly módon, hogy az ne tartalmazza a „Bentley” és „Bentley Farm” szót, valamint gazdasági tevékenysége során ne használja a „Bentley” és „Bentley Farm” megjelöléseket, és a Győri Ítélőtábla a jövőre nézve is eltiltotta a Bentley Farm Kft.-t a jogsértő cselekmények gyakorlásától.

A fentiekre tekintettel kérjük minden kedves (meglévő és leendő) partnerünket, hogy fokozottan figyeljenek a jogsértő tevékenységet folytató Bentley Farm Kft. és cégünk, a Bentley Magyarország Kft. közötti különbségtételre. Az említett cég a mai napig nem tett eleget a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében foglaltaknak, továbbra is Bentley Farm Kft. (melynek tulajdonosa Mátyás István és egy külföldi cég) név alatt folytatja kereskedelmi tevékenységét, illetve ilyen néven szerepel a cégjegyzékben, miközben már elhatározta végelszámolását.

Tisztelettel,
Bentely Magyarország Kft.