+36 30 625 9329, +36 22 414 100 hungary@bentleyinstruments.com

A nyári hónapok kockázatos időszakot jelentenek azon vállalkozások számára, amik állattartással, állattenyésztéssel foglalkoznak. A nagy melegben egyrészt az állatok is gyengébbekké válhatnak, romolhat az egészségi állapotuk, másrészt a dögkezelésről is körültekintőbben kell gondoskodni.

Akár egy elhullott állat is okozhat olyan egészségügyi vészhelyzetet, ami az egész állományt veszélyeztetheti. Fontos tehát megteremteni az előírásoknak megfelelő körülményeket és azokat be is tartani, akkor is, ha dögkezelésről van szó.

Az állati hulladékot veszélyességük szerint rangsorolják, méghozzá három osztályba. Az első osztályba tartoznak az állati hullák, azoknak az állatoknak a tetemei, amik valamilyen fertőző betegségben múltak ki vagy egyéb módon haláloztak el. A szabályok szerint történő kezelésük környezetvédelmi, járványügyi, közegészségügyi és higiéniai szempontból is sarkalatos kérdés. Az állati hullák bomlása nagy melegben felgyorsul, ezért semmiképpen sem szabad halogatni a dögkezelés megkezdését. Amint lehet, el kell indítani a folyamatot, méghozzá a leghatékonyabb módon. Az égető kemencék napjainkban a legkorszerűbb eszközöknek számítanak a dögkezelés procedúrájában.

A méretben és teljesítményben is különböző modellek között minden vásárló megtalálja azt a tetemégetőt, ami a legjobban kiszolgálja az igényeit. Kisebb méretű állatoknak, így például baromfiknak vagy pedig nagyobb méretű állatoknak, például sertéseknek is forgalmazunk eltérő kapacitású égetőket dögkezeléshez. Ezek a modellek rendkívüli módon leegyszerűsítik a dögkezelés menetét, mert a használatuk nem bonyolult, gördülékeny és a teljesítményük is a maximumot nyújtja.

Forduljon bizalommal cégünkhöz, amennyiben nem rendelkezik a dögkezeléshez szükséges, korszerű és minden igényt kielégítő tetemégetővel! Vásárolja meg tőlünk a megfelelő berendezést, és használja eredményesen a nyári hónapokban is! A kérdéseivel keressen fel minket a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, kollégáink szívesen eligazítják a termékeinket és szolgáltatásainkat illetően!

Tájékoztatás

Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. és a jogsértő Bentley Farm Kft. társaságok összetévesztésével kapcsolatos figyelmeztetés

 Az elmúlt időszakban számos visszajelzést kaptunk partnereinktől azzal kapcsolatban, hogy a Bentley Farm Kft. társaság elnevezése összetéveszthető cégünk, a Bentley Magyarország Kft. elnevezésével. Erre tekintettel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt és partnereinket, hogy társaságunk, a Bentley Magyarország Kft. közel 20 éve van jelen a piacon ezen elnevezés alatt, és a hasonló nevű Bentley Farm Kft.-hez, semmilyen kapcsolat nem fűzi (sem Industry és egyéb megjelöléskekkel). Cégünk kizárólag Bentley Magyarország Kft-ként működik, az amerikai Bentley Instruments Inc. leányvállalataként. 

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket és partnereinket, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a Bentley Farm Kft. jogsértést, tisztességtelen piaci magatartást (jellegbitorlást) követ el azzal a magatartással, hogy engedélyünk nélkül használja a „Bentley” megjelölést, hiszen erről a megjelölésről a piacon a mi cégünket ismerik fel a fogyasztók. A bíróság kötelezte a Bentley Farm Kft.-t, hogy hagyja abba a jogsértő magatartást, azaz változtassa meg a cégnevét oly módon, hogy az ne tartalmazza a „Bentley” és „Bentley Farm” szót, valamint gazdasági tevékenysége során ne használja a „Bentley” és „Bentley Farm” megjelöléseket, és a Győri Ítélőtábla a jövőre nézve is eltiltotta a Bentley Farm Kft.-t a jogsértő cselekmények gyakorlásától.

A fentiekre tekintettel kérjük minden kedves (meglévő és leendő) partnerünket, hogy fokozottan figyeljenek a jogsértő tevékenységet folytató Bentley Farm Kft. és cégünk, a Bentley Magyarország Kft. közötti különbségtételre. Az említett cég a mai napig nem tett eleget a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében foglaltaknak, továbbra is Bentley Farm Kft. (melynek tulajdonosa Mátyás István és egy külföldi cég) név alatt folytatja kereskedelmi tevékenységét, illetve ilyen néven szerepel a cégjegyzékben, miközben már elhatározta végelszámolását.

Tisztelettel,
Bentely Magyarország Kft.