+36 30 625 9329, +36 22 414 100 hungary@bentleyinstruments.com

Az állattelepek üzemeltetői, állattenyésztéssel foglalkozó vállalkozók számára az egyik legnagyobb csapást az jelenti, ha valamilyen betegség, járvány, fertőzés üti fel a fejét az állat állományban. Elég egy óvatlan döntés, egy szerencsétlen véletlen és akár az összes állat odaveszhet. Napjaink egyik aktuális veszélyforrása az afrikai sertés pestis. A gazdáknak pedig van okuk aggódni, hiszen az afrikai sertés pestis megelőzésére és gyógyítására sem létezik még semmilyen módszer. Az afrikai sertés pestis elleni védekezést sajnos csak egyféle módon lehet megvalósítani, a beteg állatok kilövésével, illetve hatékony állati hullakezeléssel. Nincs hatékony oltóanyag, sem gyógyszer, a kór pedig rendkívül virulens. Bármennyire is fájdalmas ez a módszer, mind anyagilag, mind akár érzelmileg, az egészséges állatok védelme érdekében élni kell vele.

Az állati hullakezelést illetően nagyon körültekintően kell eljárni. A beteg állatok elpusztítása önmagában még nem elég, a járvány megfékezésében kulcsfontosságú az állati hullakezelés módja. Aki biztosra akar menni, annak azt ajánljuk, hogy helyben semmisítse meg a sertés tetemeket, méghozzá egy tetemégető segítségével. Egy saját tetemégetőre beruházni most az egész vállalkozás jövőjére nézve meghatározó lépés lehet.

Az állati hullakezelést csak így tudja biztonságosan lebonyolítani a sertés tulajdonos, anélkül, hogy feleslegesen növelné az afrikai sertés pestis továbbterjedésének a kockázatát. Ne essen abba a hibába, amibe oly sok gazda, aki azt hiszi, hogy őt nem érheti baj! Most mindennél fontosabb megfontoltan cselekedni és felelősségteljes lépéseket tenni annak érdekében, hogy megvédjük az egész ország sertés populációját.

Az állati hullakezelés saját tetemégetőkkel lehetővé teszi, hogy a gazdák csökkentsék a terjedés kockázatát. Az afrikai sertés pestist az állatok és az emberek is tovább tudják vinni. Ha az elhullott vagy kilőtt állatokat helyben égetik el, akkor nem kell érintkezniük kívülről érkező emberekkel, akik kapcsolatba kerülhetnek a kórokozókkal.

Forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen állati hullakezeléshez saját tetemégetőt! Tegyen meg mindent az egész, hazai sertésállomány védelme és a gazdasági kár minimalizálása érdekében, az április óta jelen lévő kór visszaszorítására!

Tájékoztatás

Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. és a jogsértő Bentley Farm Kft. társaságok összetévesztésével kapcsolatos figyelmeztetés

 Az elmúlt időszakban számos visszajelzést kaptunk partnereinktől azzal kapcsolatban, hogy a Bentley Farm Kft. társaság elnevezése összetéveszthető cégünk, a Bentley Magyarország Kft. elnevezésével. Erre tekintettel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt és partnereinket, hogy társaságunk, a Bentley Magyarország Kft. közel 20 éve van jelen a piacon ezen elnevezés alatt, és a hasonló nevű Bentley Farm Kft.-hez, semmilyen kapcsolat nem fűzi (sem Industry és egyéb megjelöléskekkel). Cégünk kizárólag Bentley Magyarország Kft-ként működik, az amerikai Bentley Instruments Inc. leányvállalataként. 

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket és partnereinket, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a Bentley Farm Kft. jogsértést, tisztességtelen piaci magatartást (jellegbitorlást) követ el azzal a magatartással, hogy engedélyünk nélkül használja a „Bentley” megjelölést, hiszen erről a megjelölésről a piacon a mi cégünket ismerik fel a fogyasztók. A bíróság kötelezte a Bentley Farm Kft.-t, hogy hagyja abba a jogsértő magatartást, azaz változtassa meg a cégnevét oly módon, hogy az ne tartalmazza a „Bentley” és „Bentley Farm” szót, valamint gazdasági tevékenysége során ne használja a „Bentley” és „Bentley Farm” megjelöléseket, és a Győri Ítélőtábla a jövőre nézve is eltiltotta a Bentley Farm Kft.-t a jogsértő cselekmények gyakorlásától.

A fentiekre tekintettel kérjük minden kedves (meglévő és leendő) partnerünket, hogy fokozottan figyeljenek a jogsértő tevékenységet folytató Bentley Farm Kft. és cégünk, a Bentley Magyarország Kft. közötti különbségtételre. Az említett cég a mai napig nem tett eleget a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében foglaltaknak, továbbra is Bentley Farm Kft. (melynek tulajdonosa Mátyás István és egy külföldi cég) név alatt folytatja kereskedelmi tevékenységét, illetve ilyen néven szerepel a cégjegyzékben, miközben már elhatározta végelszámolását.

Tisztelettel,
Bentely Magyarország Kft.