+36 30 625 9329, +36 22 414 100 hungary@bentleyinstruments.com

Legyen szó állattenyészetről, baromfi- vagy sertéstelepről, az állattartásnak sajnos velejárója az állati hulla. A fogalom minden olyan állattenyésztésben vagy telepen keletkező anyagot takar, amely a tevékenység járulékos következménye, és egyáltalán nem alkalmas emberi fogyasztásra. Hosszú éveken át az állati hulla kezelését főként dögkutak létrehozásával oldották meg, de mivel közegészségügyi és környezetvédelmi szempontból roppant veszélyesek voltak, az Európai Unió jó pár éve elrendelte ezeknek a kutaknak a felszámolását. Manapság már rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak az állati hulla kezelésére, amiknek be nem tartása komoly büntetéseket is eredményezhet.

Az állati hulla kezelésére napjainkban több megoldás áll rendelkezésre: egyes helyeken elszállíttatják a gazdák, máshol pedig az állattartó telephez tartozó égető berendezésben semmisítik meg az állati mellékterméket. Az állati hulla kezelésnek alapvetően a helyben történő égetés a leghigiénikusabb és legegyszerűbb módja. Vannak olyan esetek, amikor súlyos járványok, betegségek tizedelik az állományt, ilyenkor pedig roppant kockázatos lenne, ha az állati hulla kezelését elszállíttatással oldanák meg a gazdák. Ezen kívül ilyen esetben azért is jobb megoldás a tetemek égetése, mert a betegség nem tud tovább terjedni a területen. Az égetésnek semmilyen környezetszennyező hatása nincsen, ráadásul ebben az esetben nem kell számolni kellemetlen szagokkal, visszataszító látvánnyal, ugyanis a berendezések diszkrét, zárt kialakításúak.

Választékunkban többféle égető berendezéssel is találkozhat az állati hulla kezeléshez, így állattartó telepének megfelelően választhatja ki a berendezést. Égetőink modern, megbízható berendezések, amelyekkel sokkal egyszerűbb lesz az állati hulla kezelése. Fordítson Ön is figyelmet a megfelelő körülményekre, a közegészségügy és a szabályok betartásának érdekében! Amennyiben kérdései lennének a berendezésekkel kapcsolatban vagy bővebb információkra lenne szüksége az állat hulla kezeléséről, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Tájékoztatás

Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. és a jogsértő Bentley Farm Kft. társaságok összetévesztésével kapcsolatos figyelmeztetés

 Az elmúlt időszakban számos visszajelzést kaptunk partnereinktől azzal kapcsolatban, hogy a Bentley Farm Kft. társaság elnevezése összetéveszthető cégünk, a Bentley Magyarország Kft. elnevezésével. Erre tekintettel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt és partnereinket, hogy társaságunk, a Bentley Magyarország Kft. közel 20 éve van jelen a piacon ezen elnevezés alatt, és a hasonló nevű Bentley Farm Kft.-hez, semmilyen kapcsolat nem fűzi (sem Industry és egyéb megjelöléskekkel). Cégünk kizárólag Bentley Magyarország Kft-ként működik, az amerikai Bentley Instruments Inc. leányvállalataként. 

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket és partnereinket, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a Bentley Farm Kft. jogsértést, tisztességtelen piaci magatartást (jellegbitorlást) követ el azzal a magatartással, hogy engedélyünk nélkül használja a „Bentley” megjelölést, hiszen erről a megjelölésről a piacon a mi cégünket ismerik fel a fogyasztók. A bíróság kötelezte a Bentley Farm Kft.-t, hogy hagyja abba a jogsértő magatartást, azaz változtassa meg a cégnevét oly módon, hogy az ne tartalmazza a „Bentley” és „Bentley Farm” szót, valamint gazdasági tevékenysége során ne használja a „Bentley” és „Bentley Farm” megjelöléseket, és a Győri Ítélőtábla a jövőre nézve is eltiltotta a Bentley Farm Kft.-t a jogsértő cselekmények gyakorlásától.

A fentiekre tekintettel kérjük minden kedves (meglévő és leendő) partnerünket, hogy fokozottan figyeljenek a jogsértő tevékenységet folytató Bentley Farm Kft. és cégünk, a Bentley Magyarország Kft. közötti különbségtételre. Az említett cég a mai napig nem tett eleget a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében foglaltaknak, továbbra is Bentley Farm Kft. (melynek tulajdonosa Mátyás István és egy külföldi cég) név alatt folytatja kereskedelmi tevékenységét, illetve ilyen néven szerepel a cégjegyzékben, miközben már elhatározta végelszámolását.

Tisztelettel,
Bentely Magyarország Kft.