+36 30 625 9329, +36 22 414 100 hungary@bentleyinstruments.com

Sajnos komoly aktualitást kapott az állatitetem-égetés az utóbbi időben: ismét felütötte a fejét hazánkban az afrikai sertéspestis, és sajnos egyre több helyről érkezik bejelentés fertőzött állatokról. A legutóbb Budakeszi körzetében találtak nagyobb mennyiségben elhullott vaddisznókat, amelyek ebbe a fertőzésbe pusztultak bele. Az afrikai sertéspestis elleni védekezés leghatékonyabb módja az, ha nem engedjük továbbterjedni a fertőzést, éppen ezért közegészségügyi ellenőrök járják az országot, hogy minden sertéstelepet ellenőrizzenek. Igen ám, de mivel érintkeznek a fertőzött, illetve elhullott állatokkal, a fertőzést is tovább vihetik, így gyakorlatilag terjesztői is lehetnek a betegségnek, éppen úgy, mint azok, akik azzal foglalkoznak, hogy elszállítják a tetemeket egy külső helyszínre, ahol megtörténik az állatitetem-égetés.

Nyilvánvaló, hogy megteszik a szükséges óvintézkedéseket, ám ez nem mindig hatásos, hiszen Murphy óta tudjuk, hogy ami elromolhat, az el is romlik, és ahol hibalehetőség van, ott valaki előbb-utóbb hibázni is fog. Ha viszont állatitetem-égető kemence van a sertéstelepen, akkor lényegesen kisebb annak az esélye, hogy az afrikai sertéspestis továbbterjedjen, ráadásul a helyi állomány is jobban védhető.

Az afrikai sertéspestis megelőzéséhez sajnos más módszer jelenleg nem áll rendelkezésre, hiszen ismert gyógymódja jelenleg még nincs, az állatállomány megóvásával, illetve az azonnali cselekvéssel viszont van esély arra, hogy visszaszorítsuk ezt a fertőző betegséget. Kiváló eszköz ehhez egy állatitetem-égető kemence, amit Ön is egyszerűen és gyorsan szerezhet be tőlünk! Kínálatunkban többféle típus közül választhatja ki a legmegfelelőbbet, így segíthet abban, hogy az afrikai sertéspestis visszaszoruljon, és eltűnjön hazánkból!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az állatitetem-égető kemencék iránt, tekintse meg választékunkat, melyet a könnyebb keresés érdekében állatfajokra bontottunk. Ha kérdése lenne, vagy megrendelését szeretné leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Tájékoztatás

Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. és a jogsértő Bentley Farm Kft. társaságok összetévesztésével kapcsolatos figyelmeztetés

 Az elmúlt időszakban számos visszajelzést kaptunk partnereinktől azzal kapcsolatban, hogy a Bentley Farm Kft. társaság elnevezése összetéveszthető cégünk, a Bentley Magyarország Kft. elnevezésével. Erre tekintettel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt és partnereinket, hogy társaságunk, a Bentley Magyarország Kft. közel 20 éve van jelen a piacon ezen elnevezés alatt, és a hasonló nevű Bentley Farm Kft.-hez, semmilyen kapcsolat nem fűzi (sem Industry és egyéb megjelöléskekkel). Cégünk kizárólag Bentley Magyarország Kft-ként működik, az amerikai Bentley Instruments Inc. leányvállalataként. 

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket és partnereinket, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a Bentley Farm Kft. jogsértést, tisztességtelen piaci magatartást (jellegbitorlást) követ el azzal a magatartással, hogy engedélyünk nélkül használja a „Bentley” megjelölést, hiszen erről a megjelölésről a piacon a mi cégünket ismerik fel a fogyasztók. A bíróság kötelezte a Bentley Farm Kft.-t, hogy hagyja abba a jogsértő magatartást, azaz változtassa meg a cégnevét oly módon, hogy az ne tartalmazza a „Bentley” és „Bentley Farm” szót, valamint gazdasági tevékenysége során ne használja a „Bentley” és „Bentley Farm” megjelöléseket, és a Győri Ítélőtábla a jövőre nézve is eltiltotta a Bentley Farm Kft.-t a jogsértő cselekmények gyakorlásától.

A fentiekre tekintettel kérjük minden kedves (meglévő és leendő) partnerünket, hogy fokozottan figyeljenek a jogsértő tevékenységet folytató Bentley Farm Kft. és cégünk, a Bentley Magyarország Kft. közötti különbségtételre. Az említett cég a mai napig nem tett eleget a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében foglaltaknak, továbbra is Bentley Farm Kft. (melynek tulajdonosa Mátyás István és egy külföldi cég) név alatt folytatja kereskedelmi tevékenységét, illetve ilyen néven szerepel a cégjegyzékben, miközben már elhatározta végelszámolását.

Tisztelettel,
Bentely Magyarország Kft.