+36 30 625 9329, +36 22 414 100 hungary@bentleyinstruments.com

Sajnos továbbra sem tudunk jó hírekről beszámolni, hiszen a médiában még mindig szinte mindennaposak a hírek az afrikai sertéspestis terjedéséről és következményeiről szóló hírek. Az állati tetemek kezelése éppen ezért egyre inkább kiemelkedő fontosságú.

A legfrissebb hírek a Romániában, Kassa környékén megjelenő, majd tovább terjedő afrikai sertéspestisről szólnak. Már egy bölöni gazdaságban is kimutatták a vírust, amit úgy tűnik, hogy egyre nehezebb kordában tartani. Szerencsére az itthoni terjedésről szóló hírek pillanatnyilag elapadtak, de ne legyenek illúzióink: a problémának koránt sincs vége. Sőt, az afrikai sertéspestis – mondjuk így – utóhatásaival csak most kell szembenéznünk, és ez a lakosságot is ugyanúgy fogja sújtani, mint a sertéstenyésztőket.

Az afrikai sertéspestis megjelenése előtt a sertéshús nagyjából ugyanazon az áron került a boltok polcaira, mint a baromfihús, vagy egyes esetekben még olcsóbban. A vírus megjelenése azonban felverte a sertéshús árát, így a legtöbben a jelenleg olcsóbb csirke- és pulykahús felé fordultak. Mivel megnőtt a kereslet, a kereskedők a sertés kilónkénti árának emelkedése után indultak a baromfihús áraival is, így most gyakorlatilag ott tartunk, hogy 10%-os emelkedés tapasztalható a baromfihúst forgalmazó kereskedőknél is, a sertéshús ára pedig lassan eléri a marhahúsét.

Nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet az állati tetemek kezelésének fontosságára, hiszen ez az elsődleges mód az afrikai sertéspestis megelőzésére! Szerezzen be Ön is egy megfelelő tetemégető kemencét vállalkozása számára, és máris hozzájárult az afrikai sertéspestis elleni küzdelemhez, majd semmisítse meg a fertőzött állati tetemeket, hogy ne terjedhessen tovább a betegség!

Amennyiben szeretne az állati tetemek kezelésével kapcsolatban tanácsot kérni, vagy megrendelné egyik termékünket, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Tájékoztatás

Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. és a jogsértő Bentley Farm Kft. társaságok összetévesztésével kapcsolatos figyelmeztetés

 Az elmúlt időszakban számos visszajelzést kaptunk partnereinktől azzal kapcsolatban, hogy a Bentley Farm Kft. társaság elnevezése összetéveszthető cégünk, a Bentley Magyarország Kft. elnevezésével. Erre tekintettel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt és partnereinket, hogy társaságunk, a Bentley Magyarország Kft. közel 20 éve van jelen a piacon ezen elnevezés alatt, és a hasonló nevű Bentley Farm Kft.-hez, semmilyen kapcsolat nem fűzi (sem Industry és egyéb megjelöléskekkel). Cégünk kizárólag Bentley Magyarország Kft-ként működik, az amerikai Bentley Instruments Inc. leányvállalataként. 

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket és partnereinket, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a Bentley Farm Kft. jogsértést, tisztességtelen piaci magatartást (jellegbitorlást) követ el azzal a magatartással, hogy engedélyünk nélkül használja a „Bentley” megjelölést, hiszen erről a megjelölésről a piacon a mi cégünket ismerik fel a fogyasztók. A bíróság kötelezte a Bentley Farm Kft.-t, hogy hagyja abba a jogsértő magatartást, azaz változtassa meg a cégnevét oly módon, hogy az ne tartalmazza a „Bentley” és „Bentley Farm” szót, valamint gazdasági tevékenysége során ne használja a „Bentley” és „Bentley Farm” megjelöléseket, és a Győri Ítélőtábla a jövőre nézve is eltiltotta a Bentley Farm Kft.-t a jogsértő cselekmények gyakorlásától.

A fentiekre tekintettel kérjük minden kedves (meglévő és leendő) partnerünket, hogy fokozottan figyeljenek a jogsértő tevékenységet folytató Bentley Farm Kft. és cégünk, a Bentley Magyarország Kft. közötti különbségtételre. Az említett cég a mai napig nem tett eleget a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében foglaltaknak, továbbra is Bentley Farm Kft. (melynek tulajdonosa Mátyás István és egy külföldi cég) név alatt folytatja kereskedelmi tevékenységét, illetve ilyen néven szerepel a cégjegyzékben, miközben már elhatározta végelszámolását.

Tisztelettel,
Bentely Magyarország Kft.