+36 30 625 9329, +36 22 414 100 hungary@bentleyinstruments.com

Amikor egy házi kedvenc elpusztul, a gazdinak meg kell birkóznia az őt ért fájdalommal és veszteséggel, valamint gondoskodnia kell az állattetem ártalmatlanításáról is. Sokan úgy gondolják, hogy csak el kell ásni a kertben, azonban ez téves információ, illetve csak bizonyos esetekben valósítható meg.

Az elpusztult háziállatot csak meghatározott módon lehet a saját kertben eltemetni; ennek szigorú szabályozása van. Maximum 100 kg-ig lehetséges, az elföldelés helye és a szomszéd ingatlan között pedig legalább másfél méteres távolságot kell hagyni. Fontos, hogy a felszín alatti víz maximális nyugalmi vízszintje és az elföldelés szintje között legalább egyméteres távolság legyen, illetve a talajvíz nem emelkedhet magasabbra a talajszint alatti másfél méternél. Az állati tetemek ártalmatlanításának másik módja, ha állattemetőben helyezzük végső nyugalomra. A legegyszerűbb megoldás azonban a hamvasztás, amit erre szakosodott és engedéllyel rendelkező cég hajthat végre.

Sajnos nagyon sokan szabálytalanul járnak el az elpusztult állatuk tetemének ártalmatlanítása során. Nem szabad közterületen elásni a testet, és természetesen a közterületen való elhelyezés minden más módja is tiltott. Az állati tetem ártalmatlanítása a tulajdonos felelőssége; ha nem szabályosan jár el, 15 ezer forinttól akár 15 millió forintig terjedő élelmiszerlánc-felügyeleti bírsággal büntethető. Ha valaki, például a szomszéd a szagok miatt ilyen jellegű bejelentést tesz, az esetet a Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal vizsgálja ki, és szükség esetén ők szabják meg a büntetés mértékét is. Ha az állat tulajdonosa nem azonosítható, akkor az állati tetem ártalmatlanításáról az önkormányzatnak kell gondoskodnia, ebben az esetben a költségek is a hivatalt terhelik.

Mint a fentiekből is láthatjuk, kockáztatni, illetve szabálysértő módon eljárni nem érdemes az állati tetemek ártalmatlanítása kapcsán. Cégünk kedvező árakkal áll rendelkezésére; ha kérdése van, bátran keressen fel minket!

Tájékoztatás

Cégünk, a Bentley Magyarország Kft. és a jogsértő Bentley Farm Kft. társaságok összetévesztésével kapcsolatos figyelmeztetés

 Az elmúlt időszakban számos visszajelzést kaptunk partnereinktől azzal kapcsolatban, hogy a Bentley Farm Kft. társaság elnevezése összetéveszthető cégünk, a Bentley Magyarország Kft. elnevezésével. Erre tekintettel tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt és partnereinket, hogy társaságunk, a Bentley Magyarország Kft. közel 20 éve van jelen a piacon ezen elnevezés alatt, és a hasonló nevű Bentley Farm Kft.-hez, semmilyen kapcsolat nem fűzi (sem Industry és egyéb megjelöléskekkel). Cégünk kizárólag Bentley Magyarország Kft-ként működik, az amerikai Bentley Instruments Inc. leányvállalataként. 

Tájékoztatjuk továbbá az érdeklődőket és partnereinket, hogy a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében megállapította, hogy a Bentley Farm Kft. jogsértést, tisztességtelen piaci magatartást (jellegbitorlást) követ el azzal a magatartással, hogy engedélyünk nélkül használja a „Bentley” megjelölést, hiszen erről a megjelölésről a piacon a mi cégünket ismerik fel a fogyasztók. A bíróság kötelezte a Bentley Farm Kft.-t, hogy hagyja abba a jogsértő magatartást, azaz változtassa meg a cégnevét oly módon, hogy az ne tartalmazza a „Bentley” és „Bentley Farm” szót, valamint gazdasági tevékenysége során ne használja a „Bentley” és „Bentley Farm” megjelöléseket, és a Győri Ítélőtábla a jövőre nézve is eltiltotta a Bentley Farm Kft.-t a jogsértő cselekmények gyakorlásától.

A fentiekre tekintettel kérjük minden kedves (meglévő és leendő) partnerünket, hogy fokozottan figyeljenek a jogsértő tevékenységet folytató Bentley Farm Kft. és cégünk, a Bentley Magyarország Kft. közötti különbségtételre. Az említett cég a mai napig nem tett eleget a Győri Ítélőtábla jogerős ítéletében foglaltaknak, továbbra is Bentley Farm Kft. (melynek tulajdonosa Mátyás István és egy külföldi cég) név alatt folytatja kereskedelmi tevékenységét, illetve ilyen néven szerepel a cégjegyzékben, miközben már elhatározta végelszámolását.

Tisztelettel,
Bentely Magyarország Kft.